Champagne Yannick Prévoteau

Het champagnehuis Yannick Prévoteau is een echt familiebedrijf dat al meer dan 5 generatie bestaat, (bijna) iedereen van de familie helpt een handje om de beste champagnes te produceren.

Familiebedrijf in Marne Vallei
Gelegen in de Marne Vallei aan rivier de Marne in het dorpje Damery vind je dit champagnehuis. Het huis heeft 10 hectare wijngaard, verdeeld over 9 terreinen en meer dan 63 kavels. Op deze kavels worden de drie belangrijkste druiven gekweekt: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir. De familie is vooral gericht op het behoud van de biodiversiteit en het ecosysteem van hun terroir. Zij beperken hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk, evenals onze behoefte om waterbronnen te behouden. kortom, het huis doet veel aan duurzame wijnbouw en houd rekening met het milieu.

Champagne van Yannick Prévoteau
De champagne zijn heel erg verfijnd met een complexe smaak van frisheid en citrus. Hun Brut is een champagne van 100% Chardonnay. De Marius Cuvée is hun blend champagne van 35% Pinot Meunier, 35% Pinot Noir en 30% Chardonnay (en nog 40% gemist van eerdere jaren). Niet alleen maakt deze blend deze champagne zo bijzonder, maar de champagne is ook nog eens suikervrij. Ze hebben een assortiment van ongeveer 7 a 8 verschillende champagnes.

Afspraak maken voor het proeven
Het is verstandig om een afspraak te maken om hier langs te gaan, in de winter 2022 is het ons helaas niet gelukt om Yannick Prévoteau te bezoeken omdat hun oogst door de weersomstandigheden voor een groot deel is mislukt, was er te weinig champagne voor de reguliere verkoop.

Waar vind je Yannick Prévoteau

Adres: 4 bis Av. de Champagne, 51480 Damery
Web: https://www.yannickprevoteau.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *