Champagne Pommery – grootste champagnehuis van Reims

Pommery is het grootste champagnehuis in Reims, net even buiten het centrum heeft Pommery een domein van 50 hectare en wijnkelders van zo’n 18 kilometer lang.

Van oorsprong is het een klein champagnehuis dat in 1836 werd opgericht. Na de dood van de oprichter Louis Pommery, was het zijn vrouw Madame Pommery die het bedrijf verder bracht naar één van de bekendste champagnehuizen uit de champagnestreek. Van een jaarproductie van minder dan 100.000 flessen ging de productie onder haar leiding naar meer dan twee miljoen flessen.

Vranken-Pommery Holding – champagne gigant
Pommery is ook een onderdeel van een grotere holding, zoals LVMH. Pommery hoort bij de holding Vranken-Pommery Monopole. Daarmee zijn ze de tweede grootste champagne holding na LVMH met een jaarverkoop van 18 miljoen flessen. Andere champagnemerken binnen deze holding zijn Heidsieck, Demoiselle en Charles Lafitte.

Bezoek aan de wijnkelders
Een echte aanrader is een bezoek aan Pommery en de wijnkelders. Er is keuze uit verschillende rondleidingen (zelfstandig, met gids, audiotour) en alle rondleidingen kun je afsluiten met één (of meerdere) glazen Pommery.

Wij hebben echt genoten tijdens ons bezoek. De aankomst is in de grote hal en vanuit daar ga je de deur door die je brengt naar de wijnkelder. Bij het open van deur is er een trap die je 30 meter ondergronds brengt om te starten met een rondtour door een deel van de kelders.

Wij kozen voor de rondleiding zonder gids en 1 glas champagne proeven. Dit is erg leuk om te doen. Er is veel te zien en te leren onder de grond, bij binnenkomst kun je een krant meenemen (ook in het Nederlands). De krant kent nummers die corresponderen met de nummers in de wijnkelder, om zo meer informatie te geven. Je kunt ook een app downloaden om deze informatie te krijgen.

Kunst in de champagnekelder
Tijdens de rondleiding krijg je veel informatie over de geschiedenis van het champagnehuis, de productie en hoe zij hun wijnen goed houden. De gangen van de wijnkelder zijn lang en donker. Dat leent zich goed voor kunstzinnige expressie. Bij elk nummer waar je langs wandelt vind je wel een kunstobject. Wat de sfeer ook echt fantastisch maakt.

Vergeet niet bij terugkomst in de grote hal ook een kijkje te nemen in het café. Ook daar is nog meer kunst en zij zitplaatsen om te genieten van de champagne.

Vranken-Pommery is ook op zondag open, leuk om hier je weekendje champagnestreek mee af te sluiten.

Waar vind je Vranken-Pommery

Adres: 5 Place du Général Gouraud, 51100 Reims
Web: https://www.champagnepommery.com/home

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *