Champagne Olivier Père et Fils

In 1910 begon he huis Olivier Père et Fils met het opzetten van de druiventeelt in een wijngaard van 1.5 hectare. De eerste champagne werd om 1968 geproduceerd en zo ontstond het champagnehuis Olivier Père et fils. In 2023 heeft het champagnehuis ruim 11 hectare die grotendeels op de zuidhellingen in de gemeente Trélou op de rechteroever van de rivier de Marne.

Champagne van Olivier Pere et fils
De champagne van Olivier Père et Fils heeft een aromatische complexiteit en de delicate bubbels voel je in de mond opborrelen. De champagne heeft tonen van amandelen, peer en brioche. De nazaten van Olivier verbouwen alle drie de druivenrassen die nodig zijn voor de productie van champagne: Pinot Meunier geeft fruit en frisheid aan de wijn. Pinot Noir geeft body en kracht, en Chardonnay geeft elegantie en lichtheid. Deze drie variëteiten, geteeld op wijnstokken van gemiddeld vijfendertig jaar oud en ideaal gelegen voor het zonlicht, stelt de champagneboer in staat druiven van zeer hoge kwaliteit en rijpheid te produceren.

De champagne die zij hebben varieert van Brut Tradition (80% Pinot Meunier, 10 % Pinot Noir, 10% Chardonnay), Brut Rosé (80% Pinot Meunier, 10 % Pinot Noir, 10% Chardonnay), Demi-Sec ((80% Pinot Meunier, 10 % Pinot Noir, 10% Chardonnay), Grande Réserve (40% Pinot Meunier, 20 % Pinot Noir, 40% Chardonnay), Brut Millésimé 2012 (25% Pinot Meunier, 50 % Pinot Noir, 25% Chardonnay), Aparté Cuvée (80% Pinot Meunier, 100 % Pinot Noir).

Het is niet nodig om een afspraak te maken bij Olivier Père et Fils, zij hebben een bord voor de deur staan als zij open zijn. Tussen 12:00 – 14:00 uur zijn ze gesloten.

Waar vind je Olivier Père et Fils

Adres:
Web: https://www.champagne-olivier.fr

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *