Champagne Nowack – wijnmaker met camping

Nowack champagne

Nowack is toch wel één van onze favoriete champagnehuizen waar we heel graag komen. 7 Jaar geleden wilden we met onze baby gaan kamperen ergens in het buitenland. Waar je het lekker eten en drinken kan afwisselen met een baby. Kleine bijkomstigheid was ook dat we op een kleine camping wilden. We werden getipt om bij Champagne Nowack een plek te reserveren: kleine campagne, goede voorzieningen en koude champagne af te halen bij de receptie. Klinkt goed toch!?

Familiebedrijf Nowack
Nowack is echt een familiebedrijf dat van vader op zoon wordt doorgegeven sinds 1795.
Het begon allemaal toen Jean-Baptiste Nowack zich vestigde in de champagnestreek en wijnboer werd in Vandières. Twee generaties verder werd in de jaren ‘60 het huis Nowack uitgebreidt door het muteren van de jaargangen waardoor er een vermenigvuldiging van de productie ontstond. Momenteel worden de wijnen gemaakt door Frédéric en Flavien. Flavien is de nieuwe generatie die langzaam maar zeker het bedrijf van zijn vader Frédéric overneemt. Flavien heeft zijn eigen passie en methode om de beste wijnen te maken. Het grote verschil met zijn vader is dat Flavien vooral biologische champagne teelt.

Champagne van Nowack
De champagne van Nowack kent 4 soorten: Carte d’or – de brut variant, demi-sec, rosé en Laurine, een 100% chardonnay champagne. Behalve de demi-sec zijn alle soorten droog met veel frisheid. De champagne heeft een mooie bruisende volle bubbel, met smaken van citrus, perzik en gist. Lange en mooie ronde afdronk, een echte aanrader deze champagne! Je kunt bij het champagnehuis alle soorten proeven, ook hun ratafia. Gemiddeld betaal je voor een fles brut rond de 18 euro.

Overnachten in de achtertuin
Bij Nowack kun je kamperen in hun achtertuin en dat is heel fijn. De camping is niet groot en vooral bedoeld voor mensen die op doorreis zijn. Maar je kunt er ook gerust een week verblijven, zoals wij dat afgelopen zomer hebben gedaan. De camping is van alle gemakken voorzien: wasmachine, droger, koelkast, vriezer, toiletten met wc papier, fijne douche (zonder muntjes) en tal van tafels en stoelen. Ook is er een overdekt deel waar je tafelvoetbal kunt spelen. Om het helemaal af te maken is er elektriciteit beschikbaar en tot 21:00 uur kun je bij de receptie koude champagne halen voor bij je tent, caravan of camper.

Waar vind je Nowack

Adres: 10 Rue Bailly, 51700 Vandières
Web: https://www.champagne-nowack.com/en/

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *