Champagne Jacques Copin – Toevallige ontmoeting

Na een dagje zwembad in Dormans wilden we op de terugreis naar onze accomodatie nog één champagnehuis bezoeken. Op weg naar de camping bij Nowack besloten we het laatste champagnehuis te nemen in het dorp Verneuil. Dit was achteraf een hele goede keuze van ons.

Het champagnehuis Jacques Copin
Champagne Jacques Copin bestaat sinds eind van de 19e eeuw toen Alfred Copin en zijn vrouw besloten wijnstokken te gaan planten. Zij planten de eerste wijnstokken van Chardonnay, Pinot Noir en vooral Meunier, de favoriete druivensoort van het domein op de hellingen van de Marnevallei. Rond 1960 nam de tweede generatie het over, in die tijd ontstond het merk Champagne Jacques Copin. Midden jaren 90 stond de volgende generatie klaar om de champagne Copin voort te zetten en het beheer over te nemen en sinds 2013 nemen hun kinderen het weer over om de beste champagne te bieden, vol geschiedenis, emoties en vooral plezier en passie.
Net zoals veel wijnboeren in de buurt, hebben zij ook veel respect voor de natuur. De champagne wordt volgens de traditie geproduceerd.

Op een wijngaard van meer dan 9 ha verdeeld over 34 percelen in de Marne vallei tussen Verneuil, Vandieres en Try-Dormans worden de druiven Pinot Meunier, Pinor Noirs en Chardonnay verbouwd.

De champagne van Jacques Copin
Opvallend aan de champagne van Jacques Copin is dat het een kruidige smaak heeft, tonen van kaneel en kruidnagel, aan de andere kant proef je de frisheid van perziken en appels. Bij het inschenken ontstaan er kleine zachte bubbels in het glas en ruik je heel goed alle aroma’s. De champagne is perfect uitgebalanceerd.
Bij de champagne van Jacques Copin wordt veelal gewerkt met Pinot Meunier.

Naast de traditionele champagnes zoals brut, blanc de blanc, rose hebben ze ook nog speciale champagne uit 2012. Wanneer je deze champagne proeft, dan merk je dat tonen van mineralen in de smaak of een elegante champagne uit 2009 met 50-50 Pinot Noir en Pinot Meunier.
Ze hebben een bijzonder, rijk en vooral mooi assortiment van champagnes. Ben je in de buurt, dan is een bezoek de moeite waard.

Je hoeft geen afspraak te maken, ze zijn maandag t/m zaterdag geopend. Houd er wel rekening mee dat ze tijdens de lunch gesloten zijn.

Waar vind je Jacques Copin

Adres: 23 Rue de la Barre, 51700 Verneuil
Web: https://www.champagne-jacques-copin.com

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *