Champagne Veuve Eléonore – vernoemd naar oma

Op 15 kilometer ten zuiden van Epernay, in het grand cru dorp Oger, vind je Champagne Veuve Eléonore. Een grand cru dorp is als alle druiven uit de wijngaarden binnen deze gemeente, ongeacht de bodem en de ligging, een grand cru champagne leveren. Niet alleen daarom is Oger de moeite om een bezoek te brengen, in dit gebied wordt uitsluiten de druif Chardonnay gebruikt. De regio waar je Veuve Eléonore kunt vinden wordt ook wel Côte des Blancs genoemd.

Champagne van Veuve Eléonore
De champagne van Veuve Eléonore is echt een heerlijke bubbel. De liefde en passie die zij erin stoppen is duidelijk te proeven aan hun rijke en complexe assortiment. De champagnes hebben tonen van meloen, appels, gedroogd fruit met een zacht bubbeltje.

Helaas hebben ze de afgelopen jaren wel een flinke prijsstijging moeten doorvoeren, dat heeft vooral te maken met de recente slechte oogsten. Een fles is zo 30% duurder geworden, maar nog altijd de moeite waard om te kopen. Veuve Eléonore heeft een groot assortiment met 7 verschillende soorten champagne. Sinds 2020 is er versterking bijgekomen, de nicht van eigenaar Didier Dzieciuck heeft zich bij het team gevoegd. Een grote verandering is dat de etiketten een upgrade hebben gekregen en de champagne een andere naam.

Ga vooral zelf de champagne hier proeven, je wordt hartelijk ontvangen. Het is wel verstandig om een afspraak van te voren te maken.

Waar vind je Champagne Eléonore

Adres: 11 rue Margot , Oger
Web: https://champagne-eleonore.com/fr/

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *